Schildersbedrijf Zitman schenkt € 2000,- aan Hospice

Voorschoten – Dit jaar bestaat Schildersbedrijf Zitman & Co B.V. maar liefst 75 jaar. Dat werd gevierd met onder andere een receptie op 1 april. En in plaats van cadeaus vroeg het bedrijf een bijdrage voor Hospice Wassenaar Voorschoten. Afgelopen donderdag kon eigenaar Wilbur Zitman een cheque van € 2.000,- overhandigen.

‘Onze gasten hebben gul gegeven’, zegt Wilbur Zitman. ‘En wij hebben het bedrag naar boven toe afgerond.’ De keuze voor het Hospice was niet moeilijk voor Zitman. Het bedrijf heeft het monumentale pand van het Hospice aan de Kerkstraat in Wassenaar aan de binnenkant helemaal geschilderd. ‘De sfeer was toen al bijzonder’, gaat Wilbur verder. ‘Onder de bezielende leiding van Bert Lettinga van het Hospice die het werk meer dan nauwgezet volgde is door diverse ondernemers iets prachtigs neergezet. De keus voor een goed doel was dus niet moeilijk voor ons!’

Samen met zijn vader Co, die het bedrijf ruim 40 jaar leidde, overhandigde hij de cheque aan bestuursvoorzitter Else van Dijk-Staats en coördinator Elsbeth Zonnevylle. ‘Ontzettend blij met dit bedrag’, zegt Else van Dijk. ‘Het Hospice moet het doen met een paar kleine subsidies en dat redden we dankzij de tientallen vrijwilligers die met hart en ziel hier werken. Verder zijn wij vooral afhankelijk van giften. En die komen gelukkig veel net zoals dit bedrag wat absoluut goed terecht gaat komen. We zijn vereerd dat jullie aan ons hebben gedacht!’

Hospice Wassenaar biedt een bijna-thuis situatie voor ongeneeslijk zieken zonder onderscheid te maken op basis van geloof, politieke overtuiging, leeftijd en/of financiële draagkracht. In Hospice Wassenaar ontvangen de gasten, maar ook familie en vrienden, zorg, steun en begrip van de vrijwilligers en professionele medewerkers in de laatste fase van hun leven. Meer info: www.hospicewassenaar.nl.

Het jubileumjaar van Schildersbedrijf Zitman & Co. B.V. loopt nog de hele winter door. Zo krijgt iedere opdrachtgever een lekker taart, zijn er speciale prijzen voor sauswerk en glasweefsel en gelden in de wintermaanden de jubileumkortingen nog. Meer weten? Kijk op www.zitman-schilders.nl of bel 071-5612915.