HSV Adegeest kan er weer 5 jaar tegenaan

Voorschoten – Honk- en Softbalvereniging Adegeest was in het bezit van wellicht wel het slechtste clubhuis van het dorp. Maar dankzij diverse sponsors en twee lokale ondernemers is de kantine in ieder geval geweldig opgeknapt. “We kunnen zeker vijf jaar door”, zegt penningmeester Odette Paauwe-Insinger.

Jarenlang is er niets aan het clubhuis gedaan vanwege de dreiging van de RijnlandRoute. Nu deze ondergronds gaat, kan er nieuw gebouwd worden. “Er is wel al een ontwerp gemaakt maar dat is veel te duur”, vervolgt Odette.

Jubilea
30 jaar geleden heeft Co Zitman met anderen een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de kantine van Adegeest. “Maar de keet is aan zijn eindje en moet vervangen worden. De gemeente heeft geen geld en onze financiën laten nieuwbouw niet toe. Dolblij waren we toen Co’s zoon Wilbur en zakenpartner Aart Draijer, ons aanboden te helpen. Net als wij vieren ook zij dit jaar een jubileum (30 jaar, red)”, zegt Odette.

Schildersbedrijf Zitman & Co.B.V.  bestaat 75 jaar. “Omdat beide verenigingen een bijzonder jubileum vierden vonden we dat een mooie gelegenheid om te helpen”, zegt Wilbur. “Mijn familie heeft bijna vanaf het begin bij HSV Adegeest gespeeld. Er is dus een band.”

Champagne en meer
Half vorig jaar begon Wilbur met een champagne-actie. Van elke verkochte fles ging een deel naar HSV Adegeest. “Dat geld ging naar de chips-vloer, een verduurzaamde vloer van verfschilfers met de uitstraling van graniet. En verder is alles geschilderd, met dank aan Wijzonol Bouwverven, en de bar volledig opgeknapt.” De mannen van Zitman zijn twee weken bezig geweest. Berthold van Veen Assurantiën heeft de bar geadopteerd en daarom heet deze vanaf nu de ‘De Berthold Van Veen bar’. “Ook Zitman gaan we vernoemen, maar we zijn als bestuur daar nog niet precies uit.”

Dank
“Het ziet er geweldig uit”, zegt voorzitter Okke Kervers. “Al het werk heeft zo’n € 10.000,- gekost. Van Veen en Zitman zijn hoofdsponsors maar daarnaast hebben nog heel veel andere bedrijven meegedaan. Soms financieel en soms in natura, alle donaties zijn door ons hoog gewaardeerd. Op 28 augustus is er open huis. Iedereen is welkom maar vooral onze sponsors. Daarmee willen we hen bedanken. Tegelijkertijd speelt dames 1 tegen dames 2, altijd spannend en vooral leuk op ons terras.”

Nog niet af
De club is er overigens nog niet. “Ook de kleedkamers en de toiletgroepen moeten op korte termijn vervangen worden anders keurt de bond alles alsnog af”, zegt Odette. “We proberen op alles te bezuinigen. Zo willen we graag dat het clubhuis aangesloten worden op het gasnet. Nu kopen we PrimaGaz in en dat is duur, veel duurder dan aardgas. Ook willen we LED-verlichting in de veldlampen, dat scheelt enorm in stroom. We zijn in gesprek met de gemeente en hopen dat dit in ieder geval wel lukt. Verder gaan we goed sparen voor een nieuw clubhuis.”

Booming
HSV Adegeest heeft op dit moment zo’n 200 leden maar de sport is booming sinds het wereldkampioenschap van het Nederlandse team. “En dat merken we want er zijn al heel wat leden bijgekomen. En ons eigen Heren 1 softbal team doet mee aan het EK in Praag. Dat is natuurlijk geweldig voor de sport én voor Voorschoten want die naam staat ook op de kleding van de spelers.”