Meer dan een likje verf

Wilbur Zitman

Schildersbedrijf Zitman & Co B.V. is gespecialiseerd in alle vormen van schilderwerk voor elke woning en op elke plek.  Het bedrijf werkt voor de particuliere en de zakelijke markt als onder andere Verenigingen van Eigenaren, overheden, aannemers, makelaars en projectontwikkelaars.

Zitman werkt oplossingsgericht. Toen het bedrijf de opdracht kreeg de appartementen in het Voorschotense Park Allemansgeest te schilderen zorgde Zitman voor een ponton met een hoogwerker waar de schilders op konden staan want het gebouw is deels in het water geplaatst.

Ook eigenaren van monumenten kunnen bij het schildersbedrijf terecht want Zitman heeft jaren ervaring in monumentaal schilder- en renovatiewerk. Een mooi voorbeeld hiervan is het Hospice in Wassenaar, tegenwoordig gevestigd in de oude Pastorie aan de Kerkstraat uit de 19e eeuw. Een prachtig monument dat met zorg en liefde weer in de verf is gezet. Ook Museum Voorschoten in de Voorstraat is omgetoverd tot een modern pand met liefde voor de originele details die grotendeels bewaard zijn gebleven.

Zitman kan elke ondergrond aan. Van hout tot metaal, steen, kunststof en beton. Zowel binnen als buiten.  Elke ondergrond vereist ook een eigen aanpak en voorbehandeling. Waar voorheen bijvoorbeeld een timmerman nodig was om houtrot te saneren, beschikt Zitman inmiddels zelf over die kennis en is daarmee tijdens het werk het enige aanspreekpunt voor de eigenaar. Datzelfde geldt voor beton reinigen, kunststof en zonnewering reinigen, coating en Spackspuiten.

Er wordt uitsluitend gewerkt met materialen van gerenommeerde merken als Sikkens, Sigma en Wijzonol o/g. Gecombineerd met het vakmanschap is het een garantie voor goed schilderwerk dat er weer jaren tegen kan.

De medewerkers van Zitman & Co.B.V. zijn VCA-gecertificeerd en Nederlands gediplomeerd. Afvoer van afvalstoffen geschied middels AVA afvalverwijdering t.b.v. gecertificeerde afvalverwerking en –scheiding.

 

Kleine klusjes, grote klusjes

Met 75 jaar ervaring heeft het Zitman het oude ambacht van schilderen naar een modern allround onderhoudsbedrijf gebracht.  Met als motto ‘we pakken alles gelijk aan’ voert het bedrijf ook verbouwingen uit als keukens zetten, vloeren leggen, badkamers vervangen, tegelen, vloeren en balkons reinigen, inclusief het loodgieterswerk en elektriciteit.

En daardoor heeft Zitman een prima naam in de regio als een bedrijf dat ook grote klussen uitstekend aan kan. Zo werd Zitman ingehuurd voor Teylingereind in Sassenheim. De jeugdgevangenis werd binnen enkele maanden helemaal opgeknapt.

Zitman heeft eigen vakmensen in dienst, maar werkt ook veel met preferred suppliers uit Voorschoten en omgeving. Naast het werk voor diverse Verenigingen van Eigenaren is Zitman ook hét bedrijf om woningen op te knappen voor de verkoop. Een fris huis verwisseld sneller van eigenaar en daar heeft iedereen baat bij.

Vraag naar de mogelijkheden bij Schildersbedrijf Zitman & Co.B.V.

 

Over ons

Grootvader Simon Zitman werd in 1941, midden in de Tweede Wereldoorlog van de ene op de andere dag van dwangarbeider tot schilder gepromoveerd. Het bleek het begin van een familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. In 1967 koopt opa Simon het huidige pand aan de Langehorststraat. Een historische plek waar in de 19e eeuw een kerkzaaltje is gebouwd. In 1980 neemt zoon Co het bedrijf over.  Kleinzoon Wilbur Zitman heeft het schildersbedrijf omgevormd tot een modern allround bedrijf gecombineerd met het oude vakmanschap.

 

Potje verf op kleur

Sinds Van Aken met pensioen is en zijn winkel is opgeheven, neemt Zitman & Co.B.V. zijn taken deels over en kunnen particulieren binnenkort zelf hun verf bestellen via deze website. Iedere kleur die bekend is op de verfwaaiers kan gemaakt worden in vakverven van Sikkens, Wijzonol, Flexa en Trimetal.