Geld voor doodzieke Miranda hard nodig

Voorschoten – Gisteren, zaterdag 28 januari in de middag vertrok ze naar Mexico voor de stamceltherapiebehandeling. De gezondheid van de Voorschotense Miranda Brouwer ging namelijk zo hard achteruit dat ze niet meer kon wachten. Maar de crowdfundingsactie voor Miranda’s behandeling gaat tot de zomer onverminderd door.

De stichting ‘Wij stoppen MS voor’ is in het leven geroepen voor patiënten zoals Miranda die de stamceltherapiebehandeling hard nodig hebben, maar niet of niet volledig kunnen betalen. Dankzij 128 donaties is al een derde van het streefbedrag binnen! De crowdfunding voor Miranda is dus nog in volle gang  (zie  http://www.wijstoppenmsvoor.nl). Wilbur Zitman van het gelijknamige schildersbedrijf bracht donderdag nog een mooie cheque.

Miranda heeft een agressieve vorm van MS. Zonder stamceltherapie zijn de  vooruitzichten van de moeder van twee jonge meiden desastreus. Zonder ingrijpen zal zij na een bedlegerige periode overlijden. Miranda’s enige, en laatste, kans is een stamceltherapiebehandeling. In Nederland is deze behandeling uitsluitend voor kankerpatiënten mogelijk’, vertelt ze. ‘Maar in het buitenland worden ook MS-patiënten met succes behandeld. Er zijn wel regels voor wat betreft de fase waarin de ziekte is. Ik voldoe nog aan die regels maar als ik langer wacht niet meer. Het is voor mij nu alles of niets!’

De behandeling met buddy en het verblijf en chemo in het VK kosten in totaal € 80.000,-.

Wilbur Zitman van Schildersbedrijf Zitman & Co BV hoorde over de actie.

Ons bedrijf bestond in 2016 75 jaar. Tot 1 april hebben we diverse acties voor het goede doel. Toen ik van Miranda hoorde en de urgentie om geld bij elkaar te halen, hebben we onze champagne-actie aan haar opgedragen.

Wilbur reisde af naar Frankrijk en kocht een partij Cuvée Elégance.

In mijn eigen netwerk heb ik de flessen verkocht en dat leverde een bedrag op van bijna € 1000,-.

Via www.wijstoppenmsvoor.nl kun je zien wat de voortgang is en hoe straks de stamceltherapie verloopt. Miranda gaat op de website een blog bijhouden. En wie haar wil steunen kan daar meer informatie vinden. Doe mee, want elke euro telt voor deze jonge moeder!

De stichting ‘Wij stoppen MS voor’ zet zich in om mensen te ondersteunen die deze behandeling zelf niet kunnen betalen. Andere MS-patiënten kunnen zich melden bij de stichting via www.wijstoppenmsvoor.nl