Zitman & Co. viert bijzonder jubileum

Het komt niet zo heel vaak meer voor, een familiebedrijf dat generaties overleeft. In Voorschoten is Schildersbedrijf Zitman & Co. B.V. een van die bijzondere bedrijven. Afgelopen vrijdag vierde het schildersbedrijf haar 75-jarig bestaan met een feest en een jubileum-uitgave.

Simon Hendrik Zitman begon 75 jaar geleden met een glazenwassersbedrijf. Maar zijn hart lag bij het schilderswerk en dus pakte hij regelmatig de kwast op voor een klus. Na de oorlog haalde hij de vereiste diploma’s en werd meesterschilder. Als zoon Co in de jaren zeventig tot de directie toetreedt wordt de officiële naam Schildersbedrijf Zitman & Co. B.V. Op dit moment staat de derde generatie aan het roer. Kleinzoon Wilbur Zitman voert samen met zakenpartner Aart Draijer de directie.

Monument

Dit jaar is het ook bijna 50 jaar geleden dat het monumentale pand aan de Laan van Langenhorst door het bedrijf werd betrokken. Een dubbel feestje dus. Het in 1869 gebouwde kerkje in het pand is door Zitman helemaal gerenoveerd. Niet zo gek want monumentenrenovatie is één van de specialiteiten van het bedrijf.

Totaal onderhoud

Verder heeft Zitman zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround totaalbedrijf. “Wanneer een flat met 191 woningen in de steigers staat, wordt het gevelmetselwerk en het stucwerk gelijk hersteld en de dilatatievoegen vervangen. De loodgieter vervangt de hemelwaterafvoeren en de timmerman pakt de houtrot aan zodat de meesterschilders op een gezonde ondergrond kunnen werken”, legt Wilbur Zitman toe. Zitman & Co. B.V. plant en coördineert alle werkzaamheden zodat de klant maar één aanspreekpunt heeft.

Toekomst

Na een paar zware jaren schijnt de zon volop voor het schildersbedrijf. De economie trekt weer aan en Wilbur en Aart weten vakmanschap, creativiteit en oplossingen uitstekend te combineren. Zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Tegelijkertijd vergeet het bedrijf ook de samenleving niet. In plaats van cadeautjes voor het bijzondere jubileum is de gasten een bijdrage gevraagd voor het Hospice Wassenaar Voorschoten.

 

Bron: http://sleutelstad.nl