Zitman & Co, nieuw logo luidt nieuw tijdperk in

Heeft u ze al zien rijden? De ‘Zitman-Oranje’ auto’s met het nieuwe Zitmanlogo? Met de invoering van dit nieuwe logo en een nieuwe witte auto, luidt Zitman & Co een nieuw tijdperk in.

Voorschoten – Lange tijd was Co Zitman het gezicht van het schildersbedrijf, Wilbur, de derde generatie Zitman zit inmiddels stevig aan het roer en Co mag af en toe nog helpen. Wilbur: ‘natuurlijk is de naam Zitman door mijn vader Co geworden waar we nu voor staan, het bedrijf dat Voorschotenaren kennen ons als een solide en betrouwbaar schildersbedrijf. Maar dat het Zitman & Co inmiddels is uitgegroeid tot een allround onderhoudsbedrijf, dat is nog lang niet bij iedereen bekend.

Naast opdrachten bij particulieren zijn wij ook steeds meer voor grote opdrachtgevers gaan werken, appartementengebouwen, VVE’s, projectontwikkelaars en (overheids)bedrijven. Daar gaan wij met zwaar materieel aan de slag, als er dan eenmaal een hoogwerker staat is het wel zo efficiënt om meteen het onderhoud te doen aan dakgoten, kozijnen en ramen. (ik zou dit voor later bij de klus in Zoetermeer bewaren, anders is het twee keer) raampartijen te
vervangen door geïsoleerd glas.

Allround Onderhoudsbedrijf
Zo groeide het al 75 jaar bestaande schildersbedrijf uit tot allround onderhoudsbedrijf Zitman & Co. Wilbur blaakt van enthousiasme. ‘Momenteel werken wij aan een opdracht in Zoetermeer voor 188 wooneenheden. Niet alleen voor het schilderwerk, maar wij vervangen ook de kozijnen, plaatsen nieuwe isolerende ramen en vervangen de hemelwaterafvoeren’.

Zitman & Co is uitgegroeid tot een allround onderhoudsbedrijf

Daarnaast is onlangs ook de interne organisatie grondig aangepakt, ‘de automatisering is zodanig aanpast dat wij veel efficiënter kunnen plannen, calculeren en administreren.’ Met inmiddels 20 man ‘aan de kwast’, drie medewerkers op kantoor en een timmerman voor het onderhoud is Zitman & Co in het huidige pand naast het bekende Zitmankerkje, echt ‘uit zijn jas gegroeid’. Binnen niet al te lange tijd verhuist het bedrijf naar een prachtig nieuw pand op het bedrijventerrein in de Dobbewijk.

Nieuwe uitstraling maar
toch nog echt Voorschotens
Zitman & Co ‘nieuwe stijl’ blijft overigens een echt Voorschotens bedrijf. Wilbur: ‘Wij breiden weliswaar uit in de regio maar in ‘het Voorschotense’ zijn wij thuis, hier willen wij ook een belangrijke rol blijven spelen.
Het is ‘ons kent ons’ in Voorschoten. De ondernemersvereniging speelt hier ook een belangrijke rol in. De Voorschotense ondernemers komen vaak bij elkaar en dat heeft tot gevolg dat wij elkaar ook opdrachten gunnen. Zo is het nieuwe logo ontworpen door Spore Creation, Jasper Suijten heeft kans gezien om het bekende ’75 jaar Zitmanlogo’ in een heel nieuwe ontwerp terug te laten komen. Bij Driek Epskamp van Autodeal zag ik precies de auto die ik nodig had om onze nieuwe huisstijl ook op een witte auto tot zijn recht te laten komen. Door elkaars ambassadeur te zijn, kunnen we ons als Voorschotense ondernemers versterken, dat vind ik belangrijk, daar werk ik graag aan mee!’