De mooiste Very Important Duck

Voorschoten – Zo’n 2500 badeendjes en 30 Very Important Ducks gaan komende donderdag de vijver van het Berkhoutpark in. Naast de snelste eend, worden de VID’s ook beoordeeld op uiterlijk. En daarover boog een echte jury zich maandagavond.

Wie gaat Anneke Martijn van Atelier Kreanneke, de winnaar van 2016, opvolgen? In Museum Voorschoten had de jury een moeilijke taak.

Wat is dit lastig, ze hebben allemaal zo hun stinkende best gedaan, verzuchtte Zitman.

Mede-juryleden Linda Evers (Steunstichting Gezondheidszorg) , Esmée van Herk en Bob Sentrop van de Oranjevereniging, konden dat alleen maar beamen.

De Very Important Ducks zijn gesponsord door Voorschotense ondernemers die de eend zelf mochten versieren. In de eerste ronde moest de jury 9 genomineerden kiezen. Maar welke? De groene eend? Of de boerderijeend, de muziekeend, de koffie-eend, de veren-eend, de bruidseend, de regenboog-eend met ‘hand in hand’, de zwarte of de groene eendjes. De keuze was weer reuze!

Na de nominaties kwam de schriftelijke ronde. Ieder moest zijn of haar keus op plaats 1, 2 en 3 zetten. Pepijn en Anne, kinderen van Thijs van Tuyll van de Lions, waren de onafhankelijke tellers. Nee, de winnaar gaan we niet bekend maken, dat wordt donderdag bij de Lions eendjesrace gedaan. Wel kunnen we verklappen dat de jury verdeeld bleek.

 De race begint om 14.00 uur in het Berkhoutpark. Tot 12.00 uur kan iedereen nog badeendjes kopen bij Van Wees in de Schoolstraat. Er zijn prachtige prijzen voor de snelste eendjes, als een iPad, een drone en diverse cheques. Meer daarover op www.lionsvoorschoten.org.

De VID’s gaan ook het water want er is niet alleen de prijs voor een mooiste maar ook voor de snelste eend. In de etalage van Museum Voorschoten aan de Voorstraat zijn de VID’s nog tot donderdagochtend te bewonderen!

De opbrengst, vermeerderd met een bedrag van € 2500,- van de Steunstichting Gezondheidszorg, is voor Stichting Leergeld. ‘Er wordt een mooie cheque uitgereikt komende donderdag’, voorspellen de Lionsleden.